İletişim Bilgileri Dernek Üyelik İşlemleri Sıkça Sorulan Sorular Kurumsal Anasayfa [İslam Birliği Derneği] Anasayfa
SAMSUN’DA PKK VE TERÖR SORUNU ÜZERİNE MUHTEŞEM KONFERANS GERİ DÖN
Samsun’da PKK ve Terörizm Sorununa Çözüm konferansı kalabalık bir katılımcı sayısıyla Canik Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

İslam Birliği Derneği tarafından ülke gündemini hayli meşgul eden PKK ve terörizm sorununun çözümü konulu konferans 30 Mart Cumartesi günü Samsun’da gerçekleştirildi. 23. dönem Akparti Şanlıurfa Milletvekili ve Şair M. Atilla Maraş, Araştırmacı-Yazar Dr. Arif Arslan ve Yazar-Biyolog Onur Yıldız’ın konuşmacı olduğu konferansa, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Samsun Şube Başkanı Gazi İrfan Öztürk, Samsunlu Şehit Yusuf Keskin’in annesi Fatma Keskin, bazı sivil toplum örgütü liderleri ve çok sayıda dinleyici katıldı.

Mehteran gösterisi ile başlayan konferans PKK ve Terörizm Sorununa Çözüm konulu belgesel ile devam etti. Konferansın açılış konuşmasını yapan Serdar Dayanık, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gıda-Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Samsun Milletvekilleri Ahmet Yeni, Cemal Yılmaz Demir ve Cemalettin Simsek’in tebrik ve telgraflarını okuyarak kürsüyü 23. dönem Akparti Şanlıurfa Milletvekili ve şair M. Atilla Maraş’a bıraktı.

Türkiye’nin çeşitli illerinde düzenlenen ve Samsun’da altıncısı tertip edilen PKK ve Terörizm Sorununa çözüm konferansları için dernek yönetimini tebrik ederek konuşmasına başlayan Maraşlı, Okullarda PKK’nın temeli olan dinsizliğin dini Darwinizmin yıllarca öğretildiğini ve toplumun özünden uzaklaştırıldığını söyledi. “Bugün evrim teorisinin çöktüğünü bilim kanıtlamıştır” diyerek konuşmasına devam eden Maraşlı, “PKK’nın temelinde inanç eksikliği var. Biz bu topraklarda bin yıldır varız. Kürtlerle Türkler Allah’ın şanını yüceltmek için bu topraklarda yaşadı. Bizler Müslümanız. Allah ayette ‘bir olun beraber olun, Allah’ın ipine sımsıkı sarılın’ buyuruyor. Halkımız korkmasın yılmasın. İslam hızla yayılıyor ve PKK bu inancın karşısında duramaz.” dedi. Konuşmasının sonunda Araştırmacı-Yazar Dr. Arif Arslan tarafından plaketi takdim edilen M. Atilla Maraşlı, kürsüyü Arif Arslan’a bıraktı.

Samsunlularla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Dr. Arif Arslan, Marksın, Leninin ‘din bir afyondur’ sözünü benimseyenlerin PKK’lı olduğunu ifade ederek konuşmasına devam etti. Salonda yer alan gençleri göstererek “bu güzel nesil terörü çözecek inşaAllah” diyen Arslan, “sevgiyi hâkim kıldığımızda ne terör kalacak ne düşmanlık. Hükümetimiz yıllardır uğraşıyor Allah yardımcıları olsun, emeklerini zayi etmesin.” dedi. Bediuzzaman’ın sözünü alıntılayarak ‘ümitvar olunuz, şu istikbal inkılabatı içinde en yüksek ve gür seda İslam'ın sedası olacaktır’ diyen Dr. Arif Arslan, “terör sevgiyle yok edilir, dünyaya sevgiyi hakim kılalım” temennilerinde bulundu. Konuşmasının sonunda ünlü İslam alimi merhum İhsan Tamgüney’in damadı Mustafa Üstün tarafından plaketi takdim edilen Dr. Arif Arslan’dan sonra, önceden belirlenen programlarından dolayı katılamayan Samsun Milletvekilleri Mustafa Demir (Akparti), Cemal Yılmaz Demir (Akparti), Cemalettin Şimşek (MHP)’in konferans için verdikleri röportajlar yayınlandı.

Konferansa şeref konuğu olarak katılan Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Samsun Şube Başkanı Gazi İrfan Öztürk ve Samsunlu Şehit Yusuf Keskin’in annesi Fatma Keskin’e de bir plaket takdim edildi. İslam Birliği Derneği Genel Başkanı Ömer Faruk Altıparmak tarafından takdim edilen plaket sonunda kısa bir konuşma yapan Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Samsun Şube Başkanı Gazi İrfan Öztürk “bu konferanslar yıllar önce yapılsaydı, insanlar burada olduğu gibi yıllar önce böyle eğitilseydi, PKK’nın sahip olduğu fikir sistemine bu denli karşı anti-fikir çalışması yapılsaydı bugün PKK ve terör yok olurdu ve bugün biz böyle olmazdık” diyerek organizasyonu düzenleyenlere teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye gelen Biyolog Onur Yıldız, PKK’nın militanlarına öğrettiği gibi insanların tesadüf eseri olarak değil yüce Allah’ın üstün yaratma sanatıyla var olduklarını bilimsel delilleriyle açıkladı. Canlılığın mutlaka bir sorumluluk üzere yaratıldığını anlatan Onur Yıldız, “tesadüf” kelimesinin Kuran’a göre geçerli olmadığını ve her şeyin bir düzen ve plan dâhilinde Allah’ın izniyle var olduğunu söyledi. PKK’nın temel öğretilerin Darwinizm olduğunu söyleyen Yıldız, “bu belanın tamamen yok olmasıyla terör yok olur” dedi.

Canik Kültür Merkezi’nde konferans boyunda yer alan fosil sergisini Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ziyaret etti. Yeni bir program için salona gelen Bakan Suat Kılıç, “Gerçekten etkileyici ve bilimsel bir çalışma. Tebrik ederim” dedi. “Özellikle eğitim cağındaki gençlerin bu tür sergilerde buluşturulması gerektiğine inanıyorum. Yaratılışı bir anlamda bilimsel zeminde konuşabilecekleri materyal imkânı sunmuş oluyor. Milyon yıllık canlıların hiç değişmeksizin bugünkü türleriyle aynı özelliklere sahip olduğunu bu şekilde fosiller üzerinde görülebilmesi de bilimsel ispat arayanlar açısından da çok önemli bir veridir diye düşünüyorum. Sizler kutluyorum.” diyerek sergiden ayrıldı.

Konferans boyunca Sn. Adnan Oktar’ın kaleme aldığı, Terör Sevgiyle Yok Edilir, Gelin Birlik Olalım, Türk-İslam Birliği’ne Çağrı ve Komünist Kürdistan Tehlikesi gibi kitaplar konuklara ücretsiz dağıtıldı.

30 Mart 2013 Cumartesi 6981 kez okundu.
RESİM
HABERİ PAYLAŞ

KATILIMCILAR
Şamil TAYYARGürsoy EROLCemalettin LAFÇIAbdülkadir AKCANM. Mehdi EKERSuat GÜNCaner ARABACICemalettin ŞİMŞEKÖmer ÜNSALAdnan OKTARMustafa ÖZTÜRKGürsel TEKİNMustafa KAMALAKAltuğ BERKERMuhammet ÇAKMAKArif ARSLANÖmer Vehbi HATİPOĞLUŞevket KAZANBülent TURANMehmet SILAYHasan Celal GÜZELNebi BOZKURTMuzaffer BAŞTOPCUMustafa ŞENTOPRifat HİSARCIKLIOĞLU